Десерти · Торти · Чийз десерти

Бисквитена торта с горски плодове

Много вкусна бисквитена торта от https://inthebeniskitchen.com/

Здравейте, приятели и честит празник на българската писменост, култура и просвета!🥰🌺📖🇧🇬
Нека всеки ден се стараем да уважаваме делото на светите братя Кирил и Методий и да пишем грамотно! Родният ни език е толкова богат, мелодичен и красив и от нас зависи да го съхраним и предаваме на поколенията!🇧🇬☺️💟
За празника приготвих много вкусна и свежа бисквитена торта, която се топи в устата и която препоръчвам горещо!🍰😋🤩
Пожелавам ви прекрасен следобед и добро настроение!🥰🌞
Нужни са:
🍰170 г замразени плодове (ползвах боровинки и малини)
🍰40 мл. вода
🍰3 с.л. захар
🍰½ с.л. натурално царевично нишесте
🍰250 г крема сирене от кутия (тип „Филаделфия“, „Олимпус“ или „Milbona“)
🍰180 мл. течна млечна сметана за разбиване
🍰5 с.л. пудра захар
🍰100 г бял шоколад
🍰240 г обикновени бисквити (2 малки пакета; ползвах с масло на „Кристал“)
🍰Около 340 мл. прясно мляко
В касерола сложих замразените плодове, захарта и водата и ги сложих да се сварят за 2 минути или докато отделиха течността си и поомекнаха. Нишестето разтворих в 2 с.л. студена вода и добавих към плодовата смес. Варих на слаб огън, докато сосът леко се сгъсти, или около 1 минута. Не трябва да бъде нито много гъст, нито твърде рядък. Оставих го да се охлади.
В съд на водна баня разтопих половината шоколад и оставих да се охлади. Прясното мляко за потапяне на бисквитите загрях съвсем леко, като трябва да е хладко, а не топло.
В дълбока купа сложих крема сиренето, добре изстудената сметана и пудрата захар. Разбих ги с миксер, до получаване на гъст крем. Добавих течния, охладен шоколад и разбърках до усвояването му от сместа.
На дъното на форма с размер 24х24х6 см. разположих плътен ред бисквити, които потопих в млякото, докато усетих, че започват леко да омекват. При бисквитените торти това е един от най-важните моменти, от които зависи крайния резултат. Ако бисквитите не се напоят достатъчно, ще останат леко твърди в десерта. Ако пък ги пренапоим, ще се разкашкат. Моите бяха от обикновените по-дебели и постояха малко повече в млякото. Ако ползвате по-тънки, ще е нужно по-малко време. Върху тях разпределих 1/3 –та от крема и сложих половината от плодовия сос. Продължих с втори ред потопени в мляко бисквити, крем и плодов сос. От соса отделих 2 с.л. за украса на тортата. Завърших с трети ред потопени в мляко бисквити и крем.
В същия съд, в който вече бях разтопила шоколада, разтопих и останалите 50 грама. Изчаках съвсем леко да се охлади, полях върху тортата и бързо го разнесох с шпатула, защото се стяга. На няколко места сложих от отделения плодов сос и с дървено шишче направих няколко шарки. Покрих формата с фолио за свежо съхранение и прибрах в хладилника за през нощта или не по-кратко от 8 часа. Това време е нужно, за да се споят съставките и бисквитите да омекнат от влагата на крема и соса.
Сервирах десерта, аранжиран с листенце мента, трохи от бисквита и малина, която леко замразих за заскрежен ефект.
Да ви е сладко!😋
📌Захарта в плодовата смес съобразете със сладостта на замразените плодове, които използвате.
📌Предполагам, че тортата ще се получи и с пресни плодове. Възможно е те да не отделят достатъчно течност и тогава вместо 40 мл. вода, добавете 70-80 мл.

Източник: https://www.instagram.com/p/C32wul5sVbU/

🥰📔Радвам се да Ви представя първата си електронна книга, която може да купите като кликнете върху самата книга или от тук https://payhip.com/b/nMskN . Може да я купите с Револют и с банков превод или с Изипей, като посочите IBAN BG94STSA93001523520944 , името ми Албена Ангелова Тодорова и внесете сумата от 9.80 лв. Ако изберете този начин, ми пишете на съобщение тук или във Фейсбук, за да ми дадете имейл, на който да Ви я изпратя, когато получа плащането. Благодаря Ви!❤️

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ ,
страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ ,
в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/
или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/,
Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали.
Снимките в блога са обект на авторско право! Ако приготвите и споделите някоя от рецептите ми, моля да посочите активен линк към публикацията в блога ми. Благодаря Ви!🥰

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.