Десерти · Сладки и бисквити

Сладки „Прасковки“

Сладки прасковки с крем от https://inthebeniskitchen.com/

Здравейте, приятели! 🤗
Днес изпълнявам желания! 😍🧚‍♀️ Тъй като в последно време много от вас ми писаха с питане дали имам рецепта за сладки „Прасковки“, реших да приготвя такива. Правя ги за първи път, тъй като избягвам масовите хранителни бои и от доста време търсех натурални, растителни. Приготвих ги с пълнеж от чудесен крем и станаха толкова вкусни, че е трудно да им се устои. 😋🍑😍👩‍🍳Като за първи път не са с перфектни вид, но вкусът им компенсира.😋🍑👌
Пожелавам ви приятен следобед и добро настроение!🥰🌸
🍑Като за първи път и проба, приготвих половин доза сладки. Ако желаете да направите повече бройки, увеличете двойно продуктите.
За 20 сладки с диаметър 4 см.
1 ч.ч. = 250 мл.
За тестото са нужни:

🍑1 яйце (М размер)
🍑100 г захар (1/2 ч.ч.)
🍑65 мл. олио
🍑65 г кисело мляко (1/4 ч.ч.)
🍑½ ч.л. амонячна сода
🍑½ ч.л. сода за хляб
🍑Около 320 г брашно използвам от българска пшеница (2 ч.ч. + 4 с.л.) https://shop.znt.bg/bg-product-details-190.html?utm_source=menub&utm_medium=2&utm_campaign=190
🍑1 пак. ванилова захар
За крема са нужни:
🍑65 г масло (на стайна температура)
🍑60 г пудра захар (1/3 ч.ч.)
🍑60 г смлени орехи
🍑50 мл. прясно мляко
🍑Трохите от издълбаните сладки
🍑Червена, жълта и оранжева натурална растителна боя за оцветяване
🍑Ситна кристална захар за овалване
В купа сложих яйцето, захарта и ванилията и с миксер ги разбърках за 1 минута до пухкава и светла смес. Тъй като ползвах бурбонска ванилова кафява захар, тестото стана една идея по-тъмно. В киселото мляко разтворих содата за хляб и когато шупна я добавих към сместа и разбърках. Постепенно добавих и олиото, разбърквайки непрекъснато.
Брашното пресях и смесих с амонячната сода. Постепенно го прибавих към сместа, като вече разбърквах с шпатула. Трябва да се образува меко и съвсем леко лепнещо тесто. Може да се наложи да не добавяте цялото брашно или пък да има нужна от още съвсем малко, което често се влияе от големината на яйцето.

Фурната загрях на 160 градуса, а голямата й тава покрих с хартия за печене. С лъжичка взимах по малко от тестото и го премервах, за да бъдат еднакви по размер сладките. 13 грама тежаха всички топчета. С длани оформях топчета, които разполагах на разстояние едно от друго. Сложих ги да се пекат за около 15 минути или до видима готовност, лек загар отгоре и златист отдолу. Готовите сладки прехвърлих в голяма чиния и сложих да се пекат останалите.
Още топли издълбах сладките, като с нож отрязвах капаче отдолу и внимателно отстранявах меката част, като не трябва да стигаме съвсем до стените, за да не станах много тънки и чупливи! Изстиналата издълбана част натроших с ръце.

В купа сложих мекото масло и пудрата захар и с миксер ги разбих на пухкав крем за около 2 минути. След това прибавих ситно натрошената вътрешност на сладките и разбърках първо с шпатула, а след това с миксер. Междувременно добавих половината от студеното прясно мляко. След това прибавих смлените орехи и останалото мляко. Преценете рядкостта на крема и ако е нужно не добавяйте цялото мляко.
С така направения крем напълних половинките сладки и ги слепих по две.
Боите разтворих спрямо указанието на опаковката. Използвах по половин пакетче от трите. Всяко прахче разтворих в 1 с.л. хладка вода и изчаках 5 минути, за да се развие цветът. В три купички сложих по 150 мл. вода и добавих разтворените бои, след което разбърках. Подготвих си и съд със захар за овалването.

И така топвах само за миг всяка сладка първо в червена, а след това от другата страна в жълта или оранжева боя и овалвах в захарта. Не трябва да се топят за по-дълго в течността, защото ще се разпаднат! Срещнах малка трудност с това, че след четвъртата прасковка захарта се овлажни и трябваше да добавям още. Следващия път потопените в боя сладки ще ръся със захар, докато са в ръцете ми.
Готовите прасковки прибрах в хладилника за 30 минути, за да се постегне пълнежът, след което декорирах с листенца мента и поднесох с усмивка!
Съхранявам ги в кутия в хладилника.
Да ви е сладко!😋

Видео източник: https://www.youtube.com/watch?v=iBaKIddnSMc

🥰📔Радвам се да Ви представя първата си електронна книга, която може да купите като кликнете върху самата книга или от тук https://payhip.com/b/nMskN . Може да я купите с Револют и с банков превод или с Изипей, като посочите IBAN BG94STSA93001523520944 , името ми Албена Ангелова Тодорова и внесете сумата от 9.80 лв. Ако изберете този начин, ми пишете на съобщение тук или във Фейсбук, за да ми дадете имейл, на който да Ви я изпратя, когато получа плащането. Благодаря Ви!❤️

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ ,
страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ ,
в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/
или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/,
Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали.
Снимките в блога са обект на авторско право! Ако приготвите и споделите някоя от рецептите ми, моля да посочите активен линк към публикацията в блога ми. Благодаря Ви! 🥰

2 коментара към “Сладки „Прасковки“

  1. Здравейте, може ли да споделите от къде закупихте натуралните растителни
    бои за оцветяване

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.