Десерти · Сладкиши

Сладък хлебен пудинг с круша

Здравейте приятели! 🤗Времето продължава да ни радва с топло слънце и безоблачно небе, което е повече от прекрасно!🌞🍁😍 Именно това ме мотивира да се събуждам по-рано от обикновено и да приготвям нещо вкусно, което да оставя на момчетата вкъщи. ⏰👩‍🍳Днес ще ви представя една странна, но много сполучлива и вкусна рецепта, в която може да оползотворите стар хляб. Десертът като текстура наподобява козунак с крем карамел, като съчетава в себе си интересни и различни вкусове. 🥧🍐🥛🥚🍞😋Рецептата за този хлебен пудинг с круши получих от прекрасната кулинарка Mediha Winlo‎, за която и благодаря! 🥰
Пожелавам ви приятна вечер и хубави емоции! 🤩🥂
Нужни са:
8 тънки филийки бях хляб /престоял/сух, тостерен е най-добре/
3 яйца
200 мл. течна млечна сметана
400 мл. прясно мляко
1/2 ч.л. ванилия
1 каф. ч. захар /чашата е с вместимост 100 мл./
шепа стафиди
конфитюр от смокини /в оригиналната рецепта се използва Mincemeat, с което не разполагах/
масло за намазване на филиите и тавата
малко тъмен ром /може и без него/
1 средно голяма круша
Първо изрязах коричките на филийките. Всяка филийка намазах лека с масло и леко с конфитюр. Слепих ги две по две, като сложих и по 3-4 стафиди между тях. Разрязах на два триъгълника. Подходяща форма намазах добре с масло. Аз използвах една любима порцеланова форма за печене, която се почиства изключително лесно. Подредих триъгълните филийки с връхчето нагоре и ги напръсках с малко ром. Приготвих смес от разбитите яйца, захар, ванилия, сметана и мляко. Залях филийките и оставих за 20 минути да попият течността. Фурната загрях на 170 градуса. Крушата обелих и нарязах на средно дебели шайби, които сложих между редовете филийки, дори в някои от тях. Поръсих с още малко стафиди и сложих сладкишът да се пече за около 30 минути. Оставих да изстине за поне 20 минути и сервирах.
Да ви е сладко! 😋

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/  и страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ . Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали. 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.