Закуски · Здравословни · Постни ястия

Завит сандвич с омлет

Бърз, лесен и вкусен завит сандвич с омлет от https://inthebeniskitchen.com/

Здравейте, приятели! 🤗
Благодаря на всички за милите пожелания за Веско /голямото ми момче/. 💝 Добре сме и се надявам така и да отмине.💖
Днес ще представя чудно вкусен завит сандвич, който се приготвя за не повече от 5 минути и е толкова вкусен, че веднага след първия приготвих още три.😋🥪💯👩‍🍳 Много мекичък, с перфектен баланс между продуктите и със свежест от червената чушка.😋👌🌶😍 Препоръчвам го горещо, а в края на публикацията в блога ще добавя и видео рецептата, от която взех идеята. 🎞✅
Пожелавам ви прекрасен снежен ден и много топлина в душите!🥰🌟
За 1 порция са нужни:
🥪1 бр. кръгъл лаваш /моят е с диаметър 25 см./
🥪2 големи или 3 малки яйца
🥪Щипка сол /фино смляна морска/
🥪5-6 стръка свеж магданоз
🥪Парченца червена чушка /при мен около 20 съвсем малки, които съм си замразила нарязани от лятото/
🥪1 с.л. непълна доматено пюре
🥪Около 40 гр. настъргана зряла моцарела /предполагам, че може да се замести с чедър или кашкавал/
🥪Малка щипка млян черен пипер
🥪½ ч.л. олио и ½ ч.л. масло /в оригинал се ползва кокосово масло/
Котлонът загрях на 4 от 6 степени на моята печка. В купичка сложих яйцата, солта и ситно нарязания магданоз, като ги разбърках с вилица докато се смесиха добре. В тигана сложих олиото и маслото и щом и те се загряха, изсипах яйчената смес. Отгоре подредих парченцата чушка и след не повече от 1 минута ги покрих с лаваша, който намазах с доматеното пюре. Както е видимо на снимките, намазаната страна трябва да се срещне с яйцето. Готвих още около 1 минута и когато отдолу яйчения пласт се бе запекъл, с ловко движение го обърнах и така лавашът се оказа отдолу. Веднага поръсих с моцарелата и готвих не повече от 1 минута, или докато леко се разтопи.

Прехвърлих в голяма плоска чиния и веднага навих на стегнато руло, което разрязах на две части. Сервирах бързо, защото се хапва топъл.
Добър апетит!😋
📌Не съм пробвала, но предполагам, че доматеното пюре може да се замени с фино смляна лютеница, но в никакъв случай със смлени домати или доматен сос.
📌Лавашът е чуден плосък хляб, който се приготвя от брашно, вода и сол без мая. Дава безброй възможности са сандвичи и се старая винаги да е наличен у дома.
Преди време бях научила този съвет за по-дълго съхранение на свеж магданоз и ще я споделя с вас. Парче хартия за печене намачквам, намокрям добре със студена вода, отцеждам и в него слагам магданоза. Увивам го добре и прибирам в друг подходящ плик. Само така успявам да го съхраня за максимално дълъг период. Надявам се да съм била полезна.
📌Завитият сандвич трябва да се приготвя на средна степен на котлона.

Източник: видео рецепта https://www.instagram.com/p/CY0nIc6B31Z/

🥰📔Радвам се да Ви представя първата си електронна книга, която може да купите като кликнете върху самата книга или от тук https://payhip.com/b/nMskN . Може да я купите и с банков превод или с Изипей, като посочите IBAN BG94STSA93001523520944 , името ми Албена Ангелова Тодорова и внесете сумата от 9.80 лв. Ако изберете този начин, ми пишете на съобщение тук или във Фейсбук, за да ми дадете имейл, на който да Ви я изпратя, когато получа плащането. Благодаря Ви!❤️

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ ,
страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ ,
в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/
или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/,
Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали 🥰

Ако желаете, може да ме подкрепите тук: https://www.patreon.com/user?u=32420605 🥰

2 коментара към “Завит сандвич с омлет

  1. Бени, аз държа магданоз и копър, връзки в чаша вода, като букет, на вратичка на хладилника, салати разни, измити, завити само с памучна кърпа, в долното чекмедже.

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.