Десерти · Торти

Торта с бисквити и крем

Бисквитена торта с крем от https://inthebeniskitchen.com/

Здравейте, приятели! 🤗🌻
Днешният десерт е много вкусен и лесен за направа.😋🥄
За рецептата на торта с бисквити и крем благодаря на прекрасната кулинарка Elly Sehli! ❤️
Нека денят ви бъде ползотворен и изпълнен с приятни емоции! 🥰🌞
Нужни са:
За крема:✅1200 мл. прясно мляко
✅200 гр. захар
✅1 ч.л. ванилия
✅4 с.л. натурално нишесте /пълни/
✅2 с.л. брашно /пълни/
✅2 с.л. масло /30 гр./
За блата:✅300 гр. обикновени бисквити
✅250 мл. прясно мляко
✅125 гр. масло
✅2 с.л. натурално какао /с връх/
За глазурата:✅100 гр. шоколад
✅4 с.л. прясно мляко
✅Смлени бадеми за украса или други ядки
От предвиденото студено мляко за крема/1200 мл./ отделих 200 мл., в които сложих нишестето и брашното. Разбърках до гладка смес.
В тенджера загрях останалото мляко /1 л./ и захарта. Когато завря, отстраних съда от котлона и на тънка струйка при разбъркване, добавих брашняната смес. Върнах на котлона да заври и сгъсти. На финал добавих ванилията и маслото, и разбърках. Оставих крема да се охлади. Кремът трябва да се получи гъст, като с изстиването се досгъстява.
Бисквитите натроших на едро и сложих в купа. Не трябва да се мелят в кухненски робот, а да останат на малки парченца, които да се виждат в десерта. В метално канче загрях маслото и добавих какаото. Получи се гладка смес. Изсипах я при бисквитите и добавих предвиденото мляко /250 мл./. Разбърках до смесването на съставките. Така получената смес разпределих във форма с махащ се ринг и диаметър 26 см. Прибрах я в хладилника, докато кремът се охлади достатъчно.
От време на време разбърквах крема и когато се охлади /без да стане съвсем студен/ го изсипах върху основата. Загладих и оставих за малко да доизстине на стайна температура, след което го прибрах в хладилника за през нощта.


На сутринта в купичка на водна баня разтопих шоколада и млякото и с така получената гладка и лъскава смес покрих тортата. С шпатула разпределих равномерно глазурата и прибрах десерта в хладилника за още 1 час.
Преди да махна ринга, обиколих стените на формата с нож. Поръсих със смлени бадеми. С мокър нож отрязах първото парче и сервирах с усмивка. За моя радост кремът се реже идеално и тортата запазва формата си.
Да ви е сладко! 😋

Източник: Elly Sehli

Ако желаете да бъдете мой благодетел в Patreon, може да ме подкрепите тук: https://www.patreon.com/user?u=32420605

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ , страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/ или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/ Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали.

6 коментара към “Торта с бисквити и крем

  1. Здравей, Бени. Отдавна следя блога ти, и за рожденият ден на мъжът ми я направих. Искаше ми се нещо по различнои не съжалявам че се доврих на теб. Всички много я харесаха искаха и допълнително. Много ти благодаря за страхотните рецепти.

    Харесвам

    1. Гери, благодаря Ви от сърце за милите думи! Радвам се, че тортата се е харесала! Наиситна е интересна, макар и със стандартни продукти. Всъщност кой ли не обича бисквитена торта, а тази е в малко по-различна премяна. 🙂 Пожелавам Ви щастлива неделя и здраве за цялото семейство! ❤

      Харесвам

    1. Дани, много се радвам, че тортата Ви е харесала и благодаря, че споделихте! 🙂 Интересен прочит на класическата бисквитена торта е и определено ни е любима вкъщи. Щастливи празници Ви пожелавам от сърце! ❤

      Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.