Десерти · Десерти в чаша

Лек десерт с ягоди

Десерт с ягоди от https://inthebeniskitchen.com/

Здравейте в петък приятели! Честит Трифон Зарезан и празник на любовта! 🤩🍷🍓❤️Аз съм на мнение, че всеки ден трябва да показваме обичта си към любимия, а не само на определени празници, но пък 14 февруари е идеален ден да изпием чаша хубаво вино и да си хапнем свеж десерт. 🥳🍨🥄🥂И тъй като продължавам да откривам много сладки и ароматни ягоди в Била, макар да не им е сезон, продължавам и да ги купувам, и хапваме. 🍓🛒😋Днес приготвих съвсем лесен крем, който комбинирах с червените плодове и се надявам да бъде оценен, тъй като се получи лек, свеж и вкусен. 👩‍🍳
Денят се очертава да бъде прекрасен и ви пожелавам много усмивки и щастливи моменти! 🥰
За 2 чаши са нужни:
150 гр. свежи ягоди
200 мл. течна млечна сметана за разбиване /много добре охладена/
2 ч.л. мед
1 с.л. натурална „Филаделфия“
натурален шоколад за поръсване
Ягодите почистих, измих и подсуших. Нарязах ги на малки парченца.
В суха купа разбих добре охладената сметана до гъст крем. Добавих крем-сиренето и меда, и разбих докато се смесят добре, но не прекалено дълго. Тук е момента да опитате на сладост. Ако не ограничаване захарта, може вместо мед да сложите пудра захар.
В две чаши за шампанско сложих малко от крема, след това малко ягоди, отново крем и така процедирах докато продуктите се изчерпаха. На финал декорирах с половинка ягода, леко разрязана на филийки и листенца мента. Директно върху чашите настъргах на ситно натуралния шоколад. Охладих и сервирах с обич и усмивка!
Да ви е сладко! 😋

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ , страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/ или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/ Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.