Десерти · Сладки и бисквити · коледа

Маслени бисквити

Здравейте в неделя, приятели! 🤗Колко често си подарявате нещо? 🎁🤩Аз много рядко…Но снощи си направих един подходящ за празниците подарък и си купих бутилка Бейлис с чаши /това не е реклама, просто споделям/. Сега ще се глезя след работа. 😜🥃
А иначе, рано сутринта приготвих много вкусни маслени сладки, които се топят в устата 👩‍🍳🍪Подходящи са за всеки ден и повод. Е, на вид никога не се получават идеални, но пък вкусът им е ммм. 😋☕️
Щастлива неделя ви пожелавам от сърце, а аз отивам на работа! 🥰🚶‍♀️
Нужни са:
240 гр. меко масло
½ ч.ч. пудра захар
1и1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. натурално царевично нишесте
щипка сол
1 ч.л. ванилия
100 гр. шоколад
смлени орехи, кокос за овалване
В купа сложих мекото масло, солта, ванилията и захарта. С миксер разбърках на пухкав крем, след което добавих пресятото брашно и нишестето. Разбърках с миксера до гладка смес. Оставих купата с тестото в хладилника за 20 минути. През това време на водна баня разтопих шоколада и оставих да се охлажда.
Тава покрих с хартия за печене. Фурната загрях на 160 градуса. Подготвих шприца с голямата звездовидна приставка. Напълних го със сместа и шприцовах „гъсенички“. Добре е да има разстояние между тях, тъй като тестото леко се разлива. Сложих да се пекат в загрятата фурна за 20 минути. Не бива да се препичат, а да останат бледи отгоре. Извадих тавата и изчаках 3-4 минути да си починат преди да ги взема, защото първо са много меки, а след като се охладят се стягат. Когато сладките изстинаха напълно ,потопих единия им край в шоколада и овалях в орехи или кокос. Подредих ги в чиния и сервирах.
Да ви е сладко! 😋

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ , страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ или в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/ Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали. 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.