Десерти · Сладки и бисквити · коледа

Трюфели с „Бейлис“

Трюфели от https://inthebeniskitchen.com/

В навечерието на празниците, приготвих много вкусни и елегантни трюфели, които задължително ще присъстват на Коледната трапеза. 👩‍🍳😋🍫🥃🎄🎀Рецептата е много лесна за изпълнение и с отличен вкус. Всяка хапка е истинско блаженство… ❤ От важно значение за крайния резултата е точното спозване на количеството на продуктите!
За около 40 бр. са нужни:
✅100 гр. натурален шоколад /използвах „ION“/
✅250 гр. млечен шоколад /използвах „ION“/
✅25 гр. масло /може и кокосово/
✅150 мл. „Бейлис“
✅какао за овалване /използвах „ION“/
В купа на водна баня разтопих двата вида шоколад, кокосовото масло и ликьора. Когато сместа се хомогенизира, я отстраних от котлона. Оставих да се охлади първо на стайна температура, а след това прибрах в хладилника за през нощта. На сутринта оформих малки бонбони, които овалях в какаото. Прибрах на хладно за около 30 минути и поднесох. Трюфелите съхранявам в кутия в хладилника.
Да ви е сладко! 😋

Източник: https://sugarmouse.club/2019/12/19/milk-chocolate-baileys-truffles/

Ако желаете да бъдете мой благодетел в Patreon, може да ме подкрепите тук: https://www.patreon.com/user?u=32420605

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ , страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/ или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/ Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали.

6 коментара към “Трюфели с „Бейлис“

    1. Здравейте, Ива! Бейлисът е важна съставка на трюфелите. Затова и носят това име. Ако категорично искате да приготвите бонбоните без алкохол, мисля, че може да замените количеството със същото течна млечна сметана с 20% масленост. Предварително предупреждавам, че не съм ги приготвяла без Бейлис и не мога да гарантирам на 100% за крайния резултат. Ще се радвам, ако ги приготвите и на Вас да се усладят! 🙂

      Харесвам

    1. Веси, безкрайно се радвам, че трюфелите са ти харесали и благодаря за споделеното и доверието. Ще опитам и с посоченото от теб съотношение на шоколада! Щастлива и успешна година ти пожелавам! ❤

      Харесвам

  1. може ли да попитам до колко време след направата им,могат да се съхраняват,т.е.колко време са годни за консумация?

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.